Stoffenmanager_Watermerk

Over ons

Ontwikkeld in 2003 in opdracht van het Ministerie van SZW en naar de markt gebracht in 2014 door Cosanta B.V., maakt dat Stoffenmanager® al bijna 20 jaar een betrouwbare oplossing is voor het veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen.

Inmiddels is de Stoffenmanager® tool doorontwikkeld tot een platform waar we al meer dan 45.000 accounts voor hebben uitgegeven. Ook onze organisatie en dienstverlening is verder gegroeid. Met de Stoffenmanager®8 tool als het hart van ons bedrijf en met een breed scala aan experts, streven we elke dag naar het ontwikkelen van effectievere oplossingen voor chemische en biologische risico's in arbeidssituaties.

Vanuit onze filosofie dat het voeren van een stoffenbeleid niet overmatig complex hoeft te zijn, bieden wij een eenvoudige en duurzame softwareoplossing en aanvullende diensten. Samen werken we aan een veilige en gezonde werkomgeving!

Cosanta B.V.

Cosanta B.V. is de drijvende kracht achter het succes van Stoffenmanager® geweest, maar door onze sterke positie in het veld met de naam Stoffenmanager®, gaan we voortaan onder deze naam verder. Cosanta B.V. blijft op de achtergrond bestaan.

Onze identiteit

Waar wij vandaan komen en waar wij heen gaan.

 • Onze roots: al sinds 2003 helpen we organisaties om te voldoen aan de wettelijke en bredere ethische en duurzaamheidseisen op het gebied van gevaarlijke stoffen.
 • Onze strategische richting: we transformeerden van ‘Stoffenmanager®, de software’ naar ‘Stoffenmanager®, het platform’ voor kennis, innovatie en een pragmatische aanpak voor het werken met gevaarlijke stoffen.
 • Onze missie: het bieden van de juiste tools en kennis op gebied van gevaarlijke stoffen en biologische agentia, zodat kleine en grote bedrijven zelf de competenties in handen krijgen om op een eenvoudige wijze een gezonde en veilige werkplekken te realiseren.
 • Onze intentie: Samen maximale impact creëren op het gebied van veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen en biologische agentia.
 • Onze visie: Innovatie en samenwerking stimuleren om het werken met chemische en biologische risico's veiliger en gezonder te maken voor de toekomst

Waarom Stoffenmanager®?

 • Als eerste, onze tool; Stoffenmanager®.
  Stoffenmanager® wordt al bijna 20 jaar wereldwijd ingezet om de blootstellingsrisico's aan gevaarlijke stoffen op de werkvloer te reduceren. De tool is wetenschappelijk onderbouwd en is erkend door de Nederlandse Arbeidsinspectie en ECHA (Europese agentschap). Zo weet u dat de gezondheid en veiligheid van mensen op de werkvloer zijn gewaarborgd.
 • Ons unieke freemium model. Wij voelen, net als bedrijven, de maatschappelijke verantwoordelijkheid om een veilige en gezonde werkomgeving voor werknemers te realiseren. Daarom kunt u ook als organisatie met een beperkt aantal stoffen, met een gratis basisaccount al voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Ook voor uw CMR-stoffen!
 • Ons aanbod aan (gratis) trainingen en webinars. Onze missie is om bedrijven de handvatten te bieden, zowel op het gebied van kennis als technische tools, en als partner samen te werken om de blootstellingsrisico's aan gevaarlijke stoffen op de werkvloer te verminderen. Wij willen hieraan bijdragen door onze trainingen, webinars en andere materialen (geregeld ook gratis) beschikbaar te stellen, zodat Iedereen zich de nodige kennis eigen kan maken.
 • Wij zijn wereldwijd actief. De wereld wordt alsmaar kleiner en bedrijven opereren steeds vaker over grenzen heen. Daarom is Stoffenmanager® beschikbaar in 11 talen. Gunstig voor organisaties met meerdere locaties in het buitenland.
 • Wij werken nauw samen met gerenommeerde (inter)nationale partijen zoals; TNO, IFA (Duitsland) en het ministerie SZW. Zo zijn wij altijd op de hoogte van de laatste wetenschappelijke (inter)nationale inzichten, die wij doorvertalen naar de ontwikkeling van onze tool.